jump to navigation

HardCore™

JACOBSONDERGAARD.DK er blevet officiel side for hardCORE, hvor du kan læse mere om de nye hardCORE coaches, uddannelses informationer samt spændende artikler du kan bruge til din egen træning. Yderligere kan du læse om hvor du kan træne hardCORE.

Filosofien bag HardCore

Effekter

HardCore giver udøveren en funktionel koordineret styrke, altså styrke i bevægemønstre der ofte anvendes i dagligdagen og er grundelementer i de fleste sportsgrene. Som i sportens verden fokuseres der på musklernes evne til at arbejde effektivt sammen. Øvelserne der trænes er derfor de samme som elitesportsfolk udfører, men der er progressioner/regressioner af disse, hvilket sikrer at undervisningen kan differentieres til den enkelte deltagers udgangspunkt. Derfor kan alle uanset træningsstatus deltage med stort udbytte. Øvelserne doseres, så der sikres optimal muskelbalance, hvilket er essentielt i en sund og stærk krop. Mange dysfunktioner opstår ved ensidige bevægemønstre og dårlige arbejdsstillinger. I stedet vil træningsmetoderne i HardCore skabe stærke og stabile rygge og skuldre samt mobile hofter, hvilket er de vigtigste fokuspunkter i forhold til såvel generel sundhed som præstation. Yderligere vil udøverens kondition blive forbedret, eftersom der arbejdes efter gennemprøvede intervalprincipper. Der skiftes således mellem høj og lav intensitet, hvor ”pauserne” udnyttes til forskellige prehabiliterings- og mobiliseringsøvelser for de klassiske problemområder herunder særligt skulder/nakke, hofte og ankel. I takt med at styrke og kondition forbedres opnås mere overskud og energi i hverdagen. En anden sidegevinst ved denne træningsform er et harmonisk og atletisk udseende.

Målgruppen

HardCore er for alle! HardCore er til alle der starter i fitnesscentre både dem der ønsker at styrketræne, blive slankere, mangler inspiration til den øvrige træning men også dem der vil prøve en ny og udfordrende måde at bruge sin krop på. Spinnere vil eksempelvis have særligt glæde af træningen set ud fra et skadesforebyggende synspunkt, eftersom spinning kan give korte stramme hoftebøjere, samtidig med at den foroverbøjede ryg kan være potentielt skadelig for lænden. En stor del af dem der på nuværende tidspunkt er aktive udøvere, følger ligeledes fitnessboksning, mave/ryg, pilates eller bodypump ved siden af.

Opvarmningsfasen adskiller sig fra eksisterende timer ved at indeholde såkaldte ”movement preparations” udviklet blandt nogle af de førende fysiske trænere indenfor sportsverdenen. Disse har til hensigt at klargøre kroppen til det forestående workout og vil fokusere på at skabe mobilitet i de led der har brug for dette (thorakal ryg, hofte og ankel) samt stabilitet i lænd og skulder alt imens man aktiverer relevante motoriske mønstre. Yderst relevant i forhold til at forblive skadefri og kunne maksimere effektiviteten af det forestående workout.

Træningens fundament består af fysiologisk og biomekanisk velfunderede og sikre øvelser, der danner fundament for et komplet workout af samtlige muskler i kroppen. Ydermere opnås en positiv og sjov træningsoplevelse hver gang. Der ligges særlig vægt på korrekt teknik, kropsfornemmelse, hårdt arbejde og bevægelsesglæde, hvilket sikrer at deltagerne får fremgang og derved styrket deres motivation til at blive ved med at træne. For at have en sund og velfungerende krop er det essentielt at kroppens muskelkæder formår at arbejde hensigtsmæssigt sammen med en kraft tilpasset aktiviteten. Baggrund for valget af træningsredskaber er nytænkende og multifaktoriel på baggrund af såvel variationsmuligheder og træningseffekter som den umiddelbare appel blandt udøverne. Kettlebells, som minder om en kanonkugle med håndtag, giver mulighed for en række øvelser som ikke er praktisk anvendelige med traditionelle håndvægte. I HardCore anvendes kettlebells især til at styrke de posturale muskler, eksplosivitet og styrke i krævende positioner. Eftersom man oftest kun bruger den ene arm ad gangen (unilateral træning) vil der stilles store krav til stabiliserende muskler i hele kroppen, særligt skulder, mave og ryg.
Sandsækkene vil grundet deres uhåndterlige natur kræve konstant korrigering fra stabiliserende muskler. Dette resulterer i aktivering af en masse små stabilisatormuskler, samtidig med at de store prime movers får et stort udbytte. Kropsvægtsøvelserne giver udøveren en forbedret kropsfornemmelse og fungerer samtidig som assisterende øvelser til at lære korrekt opspænd de rigtige steder. Øvelserne er alsidige og næsten uendeligt progressionsdygtige, så uanset niveau kan alle blive udfordret, men vigtigst af alt, alle kan få succes da der altid kan findes en lettere variant. Yderligere er det en stor tilfredsstillelse at kunne beherske sin egen krop i udfordrende stillinger, der som ekstra bonus vil give en forøget aktiv mobilitet. Samlet set vil valget af træningsredskaber og øvelser tilgodese de behov der skal opfyldes for at opbygge en stærk og velfungerende krop.
Øvelserne udføres i udøverens eget tempo, for at gøre træningen så indiviuel og vedkommende som muligt. Hvis man er tvunget til at køre i samme tempo som instruktøren, vil der ofte blive gået på kompromis med teknik. Yderligere får de rutinerede udøvere mulighed for at variere vægten fra gang til gang, og derved ligge særlig fokus på maksimal styrke, eksplosivitet, styrkeudholdenhed osv., alt efter hvad det aktuelle behov er. Således kan to deltagere på samme time med hver deres mål og træne ved siden af hinanden uden at gå på kompromis med resultaterne. Fokus er således på at sikre det enkelte individ succes ved at give individuel vejledning, så plateauer brydes og fremgang sikres.

Instruktionen under en HardCore time vil finde sted ved at instruktøren foreviser den pågældende øvelse/øvelser, for derefter at bevæge sig rundt og motivere samt give individuel coaching på teknik. Holdet deles op i begyndere og mere øvede, så instruktøren har mulighed for at rette særlig fokus imod dem der har behovet. Det er utrolig vigtigt at instruktøren har et godt humør, er imødekommende og smilende samtidig med at han/hun er i stand til at trække udøverne længere end de troede de var i stand til. Integritet som instruktør på denne time betyder meget, da øvelserne som oftest vil være helt nye for de fleste.

Udviklingen af timen finder løbende sted, og tager udgangspunkt i evidensbaseret træningsvidenskab. Dette gør sig gældende indenfor anatomi, biomekanik, fysiologi, kredsløbstræning, fedttab, instruktionsteknik, coaching, undervisningsmetodik, pædagogik og didaktik. Instruktørerne opdateres ved kvartalsworkshops om eventuelle justeringer og tiltag, således at timerne i de enkelte centre holder et meget højt niveau. Yderligere ligger vi op til at de forskellige instruktører har mulighed for at dele erfaringer indbyrdes samtidig med at holdånden omkring det at være HardCore instruktør styrkes. Vi skaber det bedste miljø til at give medlemmerne det kropslige resultat samt den velvære og sundhed de altid har drømt om.

Comments»

1. Samuel Holm - May 8, 2007

Hej Jacob

Tak for en god aften i JCI i onsdags. Det var rigtig spændende at være med til og møde dig, Dennis og en masse andre.

Jeg har tilmeldt mig JCIs afdeling, der hedder Wonderful Copenhagen og skal til introduktionsaften d. 7. juni.

Hvis vi ikke ses der, ses vi nok på et andet tidspunkt.

Jeg har læst din artikel om HardCore. Er der mulighed for at træne det flere steder end i Fitness.dk?

Med venlig hilsen

Samuel Holm

Fuldmægtig i Rigsrevisionen
HR-afdelingen

Frederikssundsvej 94 D, 1 tv
2400 Kbh NV

38 33 31 65

2. Thomas Kjærgaard - May 9, 2007

Hej Samuel

WT Center på Vesterbrogade har fornøjelsen af at udbyde HardCore også

3. Jacob Sondergaard - May 11, 2007

Hej Samuel.
Selv tak, var også en fornøjelse at møde dig.
HardCore kan trænes i fitnessdk ABC tirsdag kl. 19-20, lørdag 14-15 og i WT Centret på Vesterbrogade mandag kl. 17-18, onsdag kl. 18-19. Jeg arbejder på at få det ud til nogle flere centre, da deltagerne er helt vilde med det.
Bedste hilsner
Jacob

4. Christian Wolff - May 25, 2007

Hej Jacob 🙂
Så bliver det lige til en hilsen fra Odense.
Det er temmelig spændende at følge med i dine aktiviteter med det her hardcore concept. Har du en ide om om det kommer til Odense på et tidspunkt?

Hilsen Christian Wolff

5. Jacob Sondergaard - May 27, 2007

Hej Christian 😀
Fedt du lige kigger forbi, og glæder mig du finder HardCore spændende. Arbejder på at få det ud i nogle flere centre i København, men vil da også gerne have det til Odense.
Håber ellers du har det godt, og at det hele kører.
Vi ses måske til Summercamp?
Hilsen Jacob.

6. Peter Lakatos, RKC - July 30, 2007

Hi Jacob,

Good to see your improvements! Hope we meet next year on the RKC seminar in Denmark. Until that, here I am sending my video:

Peter – Hungary

7. Jacob Sondergaard - July 30, 2007

Hey Peter.
Beast skills you show there 😀
Hope to see you to in Denmark.
Jacob


Leave a comment